Bu Sitede Ara

GOOGLE NASIL PARA KAZANIYOR ?

Bugüne kadar sürekli Google’dan para kazanmaktan bahsettik. Fakat birçok kişi bunun tam olarak ne anlama geldiğini anlamış değil. Peki Google nasıl para kazanıyor?

Sanırım Google’un nasıl para kazandığına açıklık getirirsek pek çok kişi Google’dan para kazanmak konusunda da fikir sahibi olacaktır.

Google’un gelir kaynakları iki grupta toplanıyor. İnternet reklamcılığı konusunda iki hizmeti var.

Bunlardan biri Google Adsense diğeri ise Google Adwords’tür.

Google Adsense nedir?

Google Adsense, web sitelerde, içerikle alakalı Google reklamlarının gösterilmesidir. Web site sahipleri ve Google için büyük bir gelir kaynağıdır. Bunu bir örnekle açıklamak fikir sahibi olmanız açısından daha etkili olacak.

Örneğin, sizin sağlık üzerine bir web siteniz olduğunu düşünelim. Bu web sitesinden kazanç sağlamak için Google Adsense reklam hizmetini kullandığınızda, web sitenizin içeriği ile ilgili olan Google reklamları alakalı içerik sayfalarında görüntülenir.

Web sitenizin bir sayfasında diyet konusundan bahsettiyseniz bu sayfada Google adwords’e diyet ürünleri için reklam verenlerin reklamları yayınlanacaktır.

Ziyaretçiler bu reklamlara tıkladığında Google size tıklama başına bir ücret ödeyecektir. Bu ücret reklam verilen her kelime için farklılık gösterir.

Google’a reklam verenler kelimeler üzerinden reklam verir. Her kelimenin rekabet gücüne göre bir tıklama başı maliyeti vardır. Rekabet gücü yüksek kelimeler için reklam verenler daha fazla ücret öder. Buna paralel olarak site sahibi ve Google daha çok kazanır.

Google Adwords Nedir?

Google adwords, ürün veya hizmetlerini tanıtmak isteyen kurum yada kişilerin kullandığı google arama sayfasında sağ ve üst tarafta yayınlanan sponsor bağlantılardır.

Google adwords reklamları ayrıca Google adsense servisini kullanan web sitelerinde yayınlanır. Google Adwords reklam hizmetlerinin kelime odaklı olması çok büyük avantajdır.

Kelime odaklı reklamlar ile tamamen hedef kitleye ulaşma şansınız çok yüksektir. Ayrıca reklamlarınızın yayınlanacağı web siteler de belirlediğiniz anahtar kelimeler ile alakalı sitelerdir.

Örneğin Google adwords’te ”diyet” kelimesine reklam verdiğimizi düşünürsek reklamlarımız google arama sonuçlarında sadece ”diyet” kelimesinde görüntülenecektir. Ayrıca Adsense reklam hizmetini kullanan web sitelerinde diyet ile alakalı içerik sayfalarında gösterilecektir.

Google’da her gün milyonlarca kişi defalarca arama yapıyor. Bunun ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu hiç düşündünüz mü? Google sayesinde her gün binlerce ürün milyonlarca müşteri ile buluşuyor.

Google bilinçli ya da bilinçsiz olarak tıkladığınız her reklamdan para kazanıyor ve bu durum her dakika binlerce belki de milyonlarca kez tekrarlanıyor.

Fakat Google sadece kendisi kazanmıyor. Kazanması için hem web site sahiplerine hem de kişi veya kurumlara büyük fırsatlar tanıyor.

Adsense reklam hizmetini kullanarak para kazanan binlerce web sitesi var. Ayrıca Google reklam hizmetlerini kullanarak para kazanmak için web sitesi sahibi olmanız da şart değildir.

Dünyada binlerce kişinin servet kazandığı online satış ortaklığı sistemi ile başkalarının ürünlerini pazarlayarak çok yüksek komisyonlar kazanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder